Slank & Blij

Contact

 

Body, Beauty & Balance
Aronskelkstraat 95
3053 XB Rotterdam

Mob: 06 383 84 868
Stuur een e-mail

Openingstijden

 

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 12:00 - 21:00
Donderdag: 12:00 - 21:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00
Zondag: gesloten

Betaling Salon

 

/ contant

Boek nu online

 

Zoeken

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een klassieke maar doeltreffende behandeling. Door het ondersteunen van de lymfecirculatie kunnen heel wat gezondheidsproblemen vermeden worden.

Het lymfesysteem.

Wanneer ons lymfesysteem normaal functioneert, speelt het een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem en zorgt het voor de afvoer van afvalstoffen. De lymfedrainage-techniek is een manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en ons natuurlijk afweersysteem weer op peil te zetten. De lymfe is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Ze representeren ongeveer vijftien procent van ons totale lichaamsgewicht. Wanneer de lymfecirculatie niet meer goed werkt, zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende. Dit uit zich in allerlei gezondheidsproblemen zoals vroegtijdige veroudering, zware benen, een futloos gevoel … Lymfe betekent "licht- drager". Men zou de stof dan ook kunnen omschrijven als de 'drager van de energie van de mens'. Lymfe haalt ziektekiemen en afvalstoffen, spanningen en emoties uit het lichaam. Met andere woorden : het verwijdert alles wat in principe niet in een menselijk lichaam thuishoort.

Een specifieke aanpak is noodzakelijk.

De ligging en de werking van de lymfevaten maken een specifieke massagetechniek noodzakelijk. Lymfedrainage is een zachte, pulserende massage waarbij men meegaat met de stroming van het lymfevocht. Dit is zeer rustgevend.

Waarom kiezen voor lymfedrainage?

Lymfedrainage is een zeer effectieve manier om het afweersysteem te versterken, om afvalstoffen en spanningen kwijt te raken, om overtollig lymfevocht af te voeren (na een amputatie of bij oedemen) en om verschillende ziekteprocessen te ondersteunen. Een lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie tot tien maal sneller gaat stromen dan normaal. Deze behandeling heeft daardoor ook een relaxerend effect en zorgt ervoor dat de huid er beter en gezonder gaat uitzien. Het reinigt en stimuleert het hele lichaam en vermindert de kans op ziektes. Dankzij deze behandeling kunnen bovendien stress en chronische vermoeidheid vermeden worden. De drainage is aangewezen bij ontgiftingsverschijnselen, bij zware en vermoeide benen, bij overtollig vocht en de aanverwante cellulitis-problemen. Deze behandeling wordt eveneens aangeraden om striemen te vermijden wanneer men snel verdikt.

Hoe verloopt een behandeling?

Je onderlichaam wordt ingepakt met plastic flappen die verbonden zijn met holle draden. Deze draden leiden naar een machine. Tijdens de behandeling blazen de flappen helemaal op, één voor één, zone per zone. Terwijl het apparaat rustig ‘zucht-geluiden’ maakt, kan je genietend indommelen en tot rust komen. De ervaring kan je misschien wat vergelijken met het gevoel van een bloeddrukmeting. Lymfedrainage is erg zacht. Het lymfevatenstelsel is ontzettend dun en fijn. Voor het beste resultaat mag er niet té veel druk worden uitgeoefend. Deze zachtheid kan verrassen, zodat je de indruk kan krijgen dat er amper iets gebeurt. Niets is echter minder waar. Een behandeling duurt ongeveer twintig minuten.

Hoe vaak?

In combinatie met het Afslankprogramma ( zie cavitatie) max 1 x per week. Echter tot max 2 x per week kunnen wij deze behandeling uitvoeren. Verder is het noodzakelijk dat je veel water drinkt en een gezonde levenstijl aanhoudt.

De tarieven

Prijs

per 20 minuten

€35,00